Александър Николов

Визуален артист, дигитален човек - така определя себе си Александър Николов. Той е фотограф, който вярва, че изображенията имат силата да започнат социална промяна. Един от авторите на мултимедийната документална история “Последният дар на човека”, която разглежда темата за донорството на органи в България. В момента Александър е също автор и редактор на новинарския подкаст “Ден”.

На фокус в живота му винаги е социалното предприемачество - той е създател на Плет (plet.bg) - проект, който ангажира възрастни жени в плетенето на шалове и представя техните истории чрез индивидуални фото разкази.

Александър завършва “Фотожурналистика” в University of the Arts London. Стипендиант е на Кралското фотографско общество на Обединеното кралство и е носител на наградите “Журналист на годината” 2021 на Българския хелзинкски комитет, “Сайт на годината” 2021, “Героите” 2022 на Time Heroes, BG Press Photo и др.

Автор на снимката: Петър Ванев

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки