АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ


Предприемач, общественик и писател Александър Димитров има забележителна професионална траектория - от финансово образование през развитие на редица бизнеси до посвещаване на идеи и каузи, по-големи от всеки отделен човек.

Автор е на книгата „Кратко ръководство за спасение на България”. Основател е на организации, работещи в обществена полза, главна от които е фондация „БОГАРИЯ“ - инициатор на проекта за построяване на нова величествена концертна зала в България. Докато живее в Рим, заедно със свой приятел, запален спиритуалист, търсят духа на Константин Кирил Философ. Постепенно се запалва по неговата личност и историята, натъквайки се на притеснителни несъответствия, свързани с нашата азбука.

Александър е един от инициаторите за изграждане на телевизия в метрото и това превръща София в една от 5-те столици в Европа, в които има аудио визуална система за реклама в метрото.

Оптимист, хедонист и запален меломан, на сцената на TEDxVitosha, Александър ще развенчае митове и легенди и ще предложи истина, която никой не може да игнорира.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки