Александър Дуцов

Александър Дуцов е природозащитник и консервационен биолог, деен член и бивш председател на УС на Сдружение за дива природа Балкани. Пътят му като биолог започва с птиците: разпознаване, опръстеняване, изследване на миграционни пътища. По-късно се посвещава на изследванията на вълци. Днес се занимава с най-големия български хищник, кафявата мечка. Живял е и работил в полите на Стара планина, Пирин и Родопите, където участва в изготвянето на първия у нас генетичен анализ на популацията на мечките и план за управлението й. Създава Национален спасителен мечешки отряд, който връща изгубени мечоци обратно към гората и предотвратява опасности за тях и за хората. 
Голямата цел на Александър е оцеляване на биологичното разнообразие на видовете и ограничаване на конфликтите между дивите животни и хората. 
Днес Александър Дуцов е старши експерт „Биологично разнообразие“ във WWF България, и работи по опазване на популацията на кафявата мечка в България, включително превенция на щети и работа с местното население.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки