Бояна Зарева

Имало едно време… момиче с цигулка

Тя обича да танцува с думите, да рисува картини с песните си и да разказва истории.

Артистичната й кариера започва в Младежки камерен оркестър, още когато е на 14 години. Преминава през всевъзможни музикални изяви - рок банди, албуми, театрални представления, фестивали, пътешествия по света заедно с корейски оркестър и хор, записи за документални и игрални филми, соло цигулка в саундтрака на ролева игра, участие в подгряваща група, музикални приказки за деца, композиране и безброй появи на сцената.  

Там някъде, между класическата поп, рок, джаз и електронна музика, Бо започва да създава и своя авторска музика. В годината на световния локдаун цигуларката изнася онлайн концерти за деца и родители. Партньорството й с Green Peace я води до участие в "Solar Swing"- първият концерт у нас, захранен изцяло със слънчева енергия. През юни 2022 участва в турне на Андреа Бочели в Шотландия.

Бояна става посланик на WWF България, защото вярва, че изкуството е призвано да има социална роля и да ни насърчава да се стремим към свят, който е по-сигурен, по-чист и по-справедлив за всеки един от нас.

 

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки