Често задавани въпроси

 • Как мога да кандидатствам за лектор на TEDxVitosha?

  Винаги сме на “лов” за добри и вдъхновяващи идеи. Споделете вашата на [email protected] или на страницата ни във фейсбук. И за вдъхновение сме подбрали списък с видеа за справяне на сценичната треска.

 • Как мога да се присъединя към отбора на TEDxVitosha?

  Благодарни сме да бъдем заобиколени със страхотен отбор от доброволци и винаги се стремим да го разширяваме. Да сте част от TEDxVitosha (колкото и нескромно да звучи) е безценна възможност за срещи със смели идеи и хора, за личностно и професионално развитие. А и не на последно място - за добре прекарано време. 

  Разкажете ни повече за вас на [email protected] - търсим си хора с интерес към маркетинг и комуникации, развитие на социалните мрежи, логистика и организация на събития.

 • Каква е разликата между TED, TEDx, TEDxVitosha и TEDxWomen?

  TED е “най-големият брат” в семейството: всичко започва още през 1984 година като място за представяне на технологии, забавления и дизайн, а днес вече включваме почти всички теми – от наука и бизнес до глобалните проблеми на света. Лекциите на TED се превеждат на над 110 езика, разпространяват се безплатно в интернет и са една от най-богатите съкровищници на идеи, създадени до момента. 

  В духа на идеите, които си струва да бъдат споделяни, TED създаде програма, наречена TEDx. TEDx събитията са независимо организирани местни конференции, в които се представят идеи на регионално ниво, важни за местните общности. По този начин те разпространяват мисията на TED навсякъде. “Големият” TED дава основни насоки и правила за провеждането на всяко TEDx събитие, но местните TEDx събития, включително и нашето, се организират отделно и независимо. Ето линк към едно видео, което дава добро обяснение на цялата международни идея.

  TEDxVitosha е нашето събитие в София, което е посветено на разкриването на скритите истории на града и страната ни, както и на международната общност от чужденци, живеещи тук и нарастваща ежегодно. Организацията ни се състои изцяло от доброволци, които правят това заради удоволствието да са създатели на нещо изключително и различно. Събираме се периодично, за да обсъдим проекта, да се забавляваме и споделим нови идеи.

 • Каква е програмата на “Да бъдеш или да не бъдеш” 2021?

  Може да разгледате актуална програма на тазгодишното събитие на: https://tedxvitosha.com/page/programa

  Или се абонирайте за нашия бюлетин, който може да откриете във footer-a на сайта ни.

 • Каквa е цената на билета за “Да бъдеш или да не бъдеш” 2021?

  Съществуват няколко ценови категории, които може да разгледаш тук.

  KNOWLEDGE PASS = 99,00 лв.

  KNOWLEDGE DUE PASS = 179,00 лв. 

  ADDICTEDX PASS = 169,00 лв., който включва:

  - преференциално седящо място*

  - достъп до TEDxVitosha Lounge за среща с лектори и партньори

  - специални подаръци от нашите партньори

  *За всички присъстващи ще има предвидено място за сядане, но няма да е поименно запазено. Всички притежатели на VIP билети ще имат по-ранен достъп до главната зала на събитието, за да изберат първи своите места.

  TEAMX PASS = Корпоративен билет, който съдържа 10 билета = 799,00 лв. (1 билет = 79,90 лв.)

  Вашият билет включва пълен достъп до всички лекции и лектори, кафе паузи и обяд, участие в общите дейности в почивките, достъп до специално парти след края на деня, както и брандирани подаръци от TEDxVitosha и нашите партньори.

 • Как да закупя своя билет?

  Билети за TEDxVitosha може да закупите лесно и бързо през нашия сайт https://tedxvitosha.com/page/bileti

 • Какви методи за плащане мога да използвам?

  Може да закупите билет с дебитна и кредитна карта бързо и безопасно през MyPOS

 • Как мога да използвам своя билет?

  След закупуване ще получите информация за вашата покупка на имейл, както и билет съдържащ QR код за сканиране за събитието. Не е нужно да принтирате своя билет, важно е да покажете кода на входа на събитието.

 • Мога ли да върна своя билет?

  Съгласно чл. 57, т. 12 от Закона за защита на потребителите разпоредбите на чл. 50 - 56 за правото на отказ на потребителя от договора от разстояние в 14-дневния период за размисъл не се прилагат по отношение на предоставянето на услуги, свързани с развлекателни дейности. Във връзка с посоченото правно основание клиентите нямат право на отказ от закупените по електронен път билети за развлекателни събития.

 • Мога ли да подаря билета си на приятел, ако не мога да присъствам?

  Билетите ни не са поименни, така че може да предоставите билета на свой приятел без проблем.

 • На какъв език ще бъде събитието и ще има ли превод на английски?

  Лекциите и цялото събитие ще бъдат на български език.

 • Не виждате отговор на въпроса си?
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки