Деян Духалов

Повелителят на костенурките 

Над 10 000 снимки на различни костенурки! Толкова има в портфолиото на Деян Духалов. И преди да сте решили, че той е фотограф с афинитет към влечугите, ще ви изненадаме. Деян е херпетолог – зоолог, който изучава земноводните и влечугите и тяхната роля в глобалната екология. Тези животни имат особена чувствителност към промените в околната среда и наблюдението им дава информация и предупреждение за предстоящи промени.

Деян Духалов прекарва по няколко месеца в годината „на терен“ – там, където живеят изучаваните от него видове – извън града, без постоянна връзка с интернет, далеч от компютри, автомобили, шум. Близо до природата. Наблюдава и предлага решения как да я опазим от самите нас. Той е далеч от мисълта, че ние можем изцяло да спрем да експлоатираме ресурсите, които природата ни предлага. Но вярва, че можем да го правим разумно и с мисъл за бъдещето.“Да не губим връзката със Земята - да я ползваме, но по щадящ начин”, казва Деян.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки