Дора Иванова

Тя е млада и смела - амбициозна е извън нормалните представи за това определение. Завършва архитектура в Германия и за дипломна работа прави проект, посветен на паметника на Бузлуджа. За нея този ансамбъл е „любов от пръв поглед“. И вместо откриващата се за нея международна архитектурна кариера, Дора избира да се върне у нас, за да „спасява“ Бузлуджа. Основава фондация „Проект Бузлуджа“, събира екип, към който непрекъснато се присъединяват още и още доброволци, номинира сградата за Седемте най-застрашени обекта на културното наследство в Европа. С екипа си проучва сградата, създава план за опазване и визия за преизползване. Освен това започва и първите реставрационни дейности за опазване на мозайките в сградата.  

Дора Иванова също е член на немския Mercury Toastmaster клуб,  където се учи как да развива, представя и реализира идеите си. Берлин - градът на трудното наследство и разделението след Втората световна война - я вдъхновява с примера си. Без да намесва политиката в своя проект, Дора вярва, че „дисонантното наследство“ от миналото осмисля съвременния социалния диалог в България - затова иска да спре разграбването и разрухата на Бузлуджа. "За „да бъде“ страната ни на картата" на международния туризъм и признание.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки