АНСАМБЪЛ "СОФИЯ-6"


 ''Фолклорът е просто нещо, но се иска голяма култура, за да го разбереш.''
- Филип Кутев

Познат ли ви е трепета на сърцето, когато се хващаме ръка за ръка и завихряме хубаво, българско хоро? Ритъмът на танца, историята в песента, усмивката на играджията, предизвикателството на тъпанджията..

Обичаме българските традиции. "Камъкът тежи на мястото си" - сигурно сте чували бабте да казват. Темата “Апостолите” ни вдъхнови да отдадем заслуженото на българския фолклор. Поканихме един от най-добрите ансамбли в страната, за да изрисуваме заедно танцови картини по сцената на TEDxVitosha.

Кои са Ансамбъл "София-6"?
Със своята 45-годишна история, повече от 250 световни участия и над 3500 в България, “София-6” са носители на 9 световни титли от най-големите танцови конкурси по света и са трикратни златни медалисти на републикански фестивали. От 1999 г. главен художествен ръководител и хореограф е Николай Несторов.

Организатори са на Фолклорен фестивал "Витоша", който по традиция се провежда през летните месеци в София, и събира танцови състави от различни краища на света, вкл. Южна Корея, Египет, Азербейджан..


Ансамбъл “София-6” ще се качи на сцената на TEDxVitosha със своята красота, емоция и шарена окраска. Със своите специални танци и отличителен прочит на обредни обичаи, те ще ни пренесат в света на фолклорната магия. Очаквайте представлението им, защото знаем, че то е свързано с националната ни идентичност и неизменно предизвика чувство на гордост, самочувствие и признателност.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки