• Начало
  • Франсоа-Александър Бертранд

Франсоа-Александър Бертранд

Изследовател на плитките води

 Има причина да го наричат FAB, от fabulous - страхотен. Бил е изпълнителен директор на Women’s Forum for Economy and Society, а след това - умът и сърцето на един нов тримаран, наречен " Platypus", който хем обикаля морето, хем спуска пътуващите  под водата.  Основава инициативата "Синя одисея" - програма за съчетаване на силите на науката и технологиите за изследване на плитките води.

Желанието му да въздейства на света превръща първия прототип на Platypus в изследователска лодка. През юни 2022 г. инициативата Blue Odyssey осъществи първото си плаване от Монако до Марсилия, включително на 60 км под водата, за да проучи Posidonia oceanica и въздействието на човешката дейност. FAB посочва, че подобни иновации ще помогнат на хората както да се наслаждават, така и да изследват плитките води - тъй като все още никой не отделя голямо внимание на тези морски зони. 

Фантастичните открития и целият опит от пътуването, карат Франсоа-Александър да вярва, че всичко е свързано - хората, рибите, земята и водата.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки