Георги Тодоров

„Аз съм един обикновен български лекар, завършил във Варна. Като студент бях абсолютен бунтар. На два пъти съм окупирал Варненския медицински университет“, казва докторът, чийто професионален път започва в село Крушари. После лекува във Варненската транспортна болница и така се оказва корабен доктор в посока Гана – държава, където никой не искал да отиде.

Морският съд престоява повече от 50 дни на пристанището и общителният медик спасява няколко човешки живота, превръщайки кабинета си в неформална лечебница. Усилията му са забелязани и д-р Тодоров получава покана от Министерството на здравеопазването в Гана да работи в старата столица Кейп коуст. Остава три години и основава отделението по СПИН в тамошната болница.

Днес установилият се в Русе лабораторен лекар продължава да е обществено активен и не се бои да изразява мнението си за пандемията, ваксините и „медицинския фашизъм“. Призовава всички да използват главите си и да мислят, за да взимат информирани решения за своето здраве и здравето на близките си.

За делегатите на TEDxVitosha е приготвил медицински факти и статистика, които всички е важно да знаем.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки