Халид Ибрахим Емара

Забележителен египетски дипломат от най-висок ранг

Той е син на древна земя, обиколил e света и е черпил от мъдростта на всяка нация, за да расте с всяка нова мисия. Част е от египетския преговарящ екип за асоциирането на Египет с ЕС, пълномощен министър в постоянната мисия на Египет към Обединените нации и СТО, главен преговарящ за Египет със Световната търговска организация в Женева, национален координатор на президентството на Египет в Африканския съюз. Първата му посланическа позиция е в Техеран. Официално е приветстван като посланик в София през декември 2019 година. 

Халид Емара завършва с почести Американския университет в Кайро, специализира във Виена, Париж и Маастрихт. Стипендиант е в Харвард, завършва  Семинара за лидери към Училището за външна политика в Джорджтаун. Изнася лекции в Harvard Kennedy School of Government, Boston University, MIT, Fletcher School of Law and Diplomacy, Университета във Флоренция, Bocconi в Милано, Университета в Рим, Европейския институт в Брюксел и Brookings Institute във Вашингтон.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки