Ивайло Лефтеров

Дизайн за бъдещето, базиран на опит от миналото 

Представете си хотел, разположен на норвежкия арктически кръг в подножието на ледника Свартисен. С напълно независимо електрозахранване, въглеродно неутрален и с нулев отпадък. Енергийно позитивен, хотел-електроцентрала и център за данни...

И това не е въздух под налягане от бъдещето, а проект, който ще е реалност след по-малко от две години. Името му е Svart (означава “черен” от норвежки), а в него има и българско участие. Архитект Ивайло Лефтеров е част от екип, готов да революционизира глобалната хотелиерска индустрия и да й подскаже решения, за да стане тя максимално устойчива.

Ивайло има 22 годишен опит в бранша - от проектиране и строителство на хотели, през планиране и придобиване на обекти, до маркетинг и продажби. Участва в създаването и развитието на малки бутикови хотели, а също - в мащабни курортни проекти като The Mirage в Кейптаун, Umhlaba Wildlife Resort - в близост до Крюгер парк, Южна Африка, Cibola Vista и други. За проект Svart екипът на Ивайло е отличен с наградата за бъдещ проект на “MIPIM Cannes 2021”, както и с наградата за най-добър устойчив хотел в света от “Boutique Hotel Awards”.

Арх. Лефтеров владее 5 езика, пътува непрекъснато по света, обича да се среща с различни култури и да насърчава хората да мислят “отвъд очевидното”.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки