Хавиер Качо

Хавиер Качо скромно определя себе си като разказвач. Всъщност, той е един от първите учени занимали се с разрушението на озоновия слой на стратосферата (т.нар. „озонова дупка“) и дългогодишен полярен изследовател.

Хавиер заминава за Антарктида като участник в първата испанска експедиция. Влюбва се в това, което открива: необятността, природата, съжителството на Антарктида. Дух на сътрудничество и солидарност в една територия без държавни граници. Връща се много пъти.

Хавиер участва в 7 експедиции на Антарктида, като изследовател на озоновия слой и командир на испанската база на о. Ливингстън, и 2 в Арктика. Пише 6 книги, главно за историята на откриването на ледения континент, повечето публикувани и на български език.

Хавиер Качо е учен, изследовател, автор и ръководител на няколко научни институции. Последната му длъжност е директор на Националния институт за космически технологии на Испания.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки