арх. ЛЮБО ГЕОРГИЕВ


“…бъдещето може да бъде светло, стига да инвестираме в него.”

Любо Георгиев е архитект по призвание и професия. Прекарва по-голямата част от живота си в Италия, Холандия и Китай, а сега работи върху облагородяването на архитектурата и градската среда у нас. С течение на годините развива умения за създаване на системи - екипи, процеси, проекти, планове. Вярва, че гъвкавите, постоянно развиващи се системи се нуждаят от достатъчен брой параметри, за да работят правилно, а човек може да постигне много повече, когато работи в рамките на една система. 

Важна част от дейността му винаги е включвала проекти с обществена насоченост, като например фестивала за съвременна архитектура и градска среда One Architecture Week. Любо винаги е бил ангажиран с развитието на София - първо като директор на “Софияплан” (до края на 2021) и сега като ръководител на Екипа на София.

“Голяма част от това, което ни вълнува, от това, което ни влияе, е свързано със заобикалящата ни физическа среда.”, споделя арх. Георгиев. От сцената на TEDxVitosha той ще ни покаже как може да живеем като общност по-добре и заедно.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки