Марио Бакалов

"The sky is not the limit… only your mind is!" Тази фраза е първото, което виждате на личния сайт на Марио Бакалов. А той е летецът, който през 2016 г. предизвика всенароден възторг, приземявайки в София най-големия самолет на света - Airbus A380.
Марио е роден в Германия, но е израснал у нас и има неразривна връзка с България. Другите деца мечтаят да станат полицаи, лекари или пожарникари, но Марио от шестгодишен иска да бъде само едно – летец.
„Тогава за първи път летях със самолет. По онова време вратите на пилотските кабини оставаха отворени и аз бях като омагьосан от таблото с копчетата и от мъжете с униформите. Казах си: „Това е за мен!“ и оттогава съм заразен неспасяемо с вируса на авиацията“.
Той разказва, че само един от сто кандидати става пилот. Изисква се не само добра физическа подготовка, а и знания по математика, физика и английски език.
„През последните 30 години авиацията много се разви, но направи доста грешки. И се поучи от тях. Това искам да споделя с участниците в TEDxVitosha – колко е важен човешкият фактор и как можем да превърнем провалите в безценна поука“.
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки