Мартина Кайрони

"Бъдете вода, бъдете способни да се променяте и да изследвате нови хоризонти."

Мартина Кайрони е италианска спортистка, с 2 златни и 3 сребърни медала от Параолимпийски игри от 2012 до 2021 г. Животът я трансформира във вода.  На 18-годишна възраст тя губи левия си крак в автомобилна катастрофа. Започва да се състезава в бягане и скок на дължина, и става вдъхновение за новото поколение. Лектор на конференции и в училища, Мартина се бори за гражданските права на хората с увреждания. Бягането и скачането с протеза за нея не е просто страст, а начин да бъде активен член на обществото и да постига целите си.

Мартина е знаменосецът на Италия в церемонията по откриването на Параолимпийските игри през 2016 г. в Рио де Жанейро. На 32 години тя не спира да изумява. През март 2022 г. в Анкона, Италия, Мартина постигна най-добро представяне на закрито в скока дължина от 5,23 м, само на 4 см от световния си рекорд на открито. Мартина вярва, че спортът е най-здравословният начин да преодолеем ограниченията си и да имаме постижения отвъд очевидното. Тя е посветила живота си на това непрекъснато да отмества границите на възможното.

Мартина с любопитство търси пресечната точка на спорта и технологиите - как можем да се възползваме от иновациите и космическите постижения. Тя е и посланик на състезанието “Grand challenge”, организирано от Европейската космическа агенция.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки