Милена Фучеджиева

„Да бъдеш!“, като взривиш собствения си комфорт

---

За 20 години в САЩ Милена Фучеджиева на пръв поглед е постигнала американската мечта. Живее в Бевърли Хилс и битието й е повече от осигурено.

„Когато човек работи каквото обича, той е свободен. В обратния случай се чувства заклещен, колкото и да му е уреден животът. Трябваше да взривя комфорта си и да се върна в България, където мога само да пиша. Езикът ме върна“, казва Милена.

Тя избира „да бъде“ писател и сценарист в родината си. „Аз към работохолик. Не знам какво да правя, ако не работя“, твърди сценаристката на „7 часа разлика“. Сериалът е първото, с което се захваща след прибирането си в България. „Ако можех да върша същото в САЩ, щях да съм там“, допълва Милена, която е учила 2 години актьорско майсторство в НАТФИЗ, но завършва кино и телевизионна режисура.

Според нея българските сериали все още прохождат, макар някои (като „Дяволското гърло“) да имат известни успехи. „Никога не съм си слагала граници“, категорична е тя. И го доказва на дело: довършва втория сезон от „Пътят на честта“ и има планове да постави собствена пиеса. Автор на бестселъра "Сексът и комунизмът".

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки