НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО МИТРОПОЛИТ АНТОНИЙ


Затова и трябва да се замислим кои неща трябва да ни обединят, защото винаги в нашия живот има неща, които ни разделят”.


Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний ръководи българските православни църковни общини в Диоцеза на Западна Европа и Средна Европа на Българската православна църква – Българска Патриаршия от 2013 г. (Престолен град и административен център на епархията е гр. Берлин, Германия.)


Митрополит Антоний е най-младият митрополит – член на Светия Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия, както и член на Комитета на представителите на Православните Църкви към Европейския Съюз (CROCEU), гр. Брюксел. Лектор е в НПО „Институт по политика“, гр. София.


Като член на Конференцията на Православните епископи в Западно- и Среднаевропа той взима участие в решенията и църковните политики, които отстояват Св. Православие.


С дипломатически усет митрополит Антоний е радетел за църковното дело и двигател на мисията на БПЦ сред многобройната българска православна диаспора. Със своята изявена културна, благотворителна и просветна дейност той активно подкрепя общественозначими инициативи в България и Европа.

За нас ще е чест да посрещнем Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний на сцената на TEDxVitosha именно в изданието АПОСТОЛИТЕ.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки