Сергей Петров

Докато учи за авиационен инженер, Сергей Петров попада в програмата „Космически предизвикателства“. Едно от тях е да заснеме България от космоса с бюджет от 500 лв. Как го прави? С балон от хелий! Така Сергей се учи на предприемачество. По-късно е приет в Singularity University на NASA. Там му поставят още по-голямо предизвикателство: да подобри живота на 1 млрд души за следващите 10 години.

Сергей осъзнава, че най-важното предизвикателство за изхранването на бъдещите поколения е опрашването. Посвещава се на опазването на пчелите и устойчивото им отглеждане. Интелигентният му кошер се използва на 5 континента, а в България създава платформата „Истински мед“ и програмата „Осинови кошер“, които подпомагат пчеларите и ги свързват с крайните потребителите. Разработва и хибридно обучение по пчеларство. Сътрудничи си с няколко европейски университета, за да въведе високите технологии в света на пчеларството и да измери труда на пчелите. Неговата кауза е: „Да запазим биоразнообразието на планетата“.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки