Симона Велева

В семейството й няма юристи, но след като решила колебанието дали да следва в Англия или Германия в полза на България, се постарала да си избере професия с добавена стойност. „За мен това е правото“. Според нея човек може да работи за пари в голяма корпорация, но ако не участва в обществения живот, просто се препитава. Във втори курс Симона се запознава с конституционното право и веднага разбира, че е „нейното“.  

Симона вярва искрено, че Конституцията и познаването на медийното право са част от възпитанието на едно общество в демокрация. Впечатлена е, че американските дечица от невръстна възраст разиграват етюди с „бащите-основатели“. „В САЩ Конституцията е въпрос на уважение към закона, вяра в собствените ти права и свободолюбие. Точно това ще се опитам да предам с моята лекция – всеки да отстоява ценностите на собственото си поколение. За моето поколение това е Конституцията от 1991 година“, споделя преподавателката от АУБГ.

Нейна идея и мисия е да накара хората да заобичат Конституцията. И точно тази плам ще предаде на участниците в TEDxVitosha 2021. А в личен план със съпруга си са си обещали никога да не казват на сина си Матей (който е едва на 3 месеца) дума на чужд език, ако за същото понятие има българска.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки