Силвия Илиева

“Невъзможното е просто следващата дата в календара.” Силвия вярва, че големите данни, освен да бъдат новото злато и нефта на днешното време, могат да бъдат и обединител на науката, бизнеса и правителствата.

Тя е професор във Факултета по математика и информатика на Софийския университет, дългогодишен ръководител на катедра „Софтуерни технологии“ и основател на бакалавърска и магистърска програма „Софтуерно инженерство“. През 2019 г. оглавява новосъздаденият институт GATE – първият център за върхови постижения в България и Източна Европа. GATE развива иновации в областта на големите данни и изкуствения интелект с приложение в направления като градове на бъдещето, дигитално здравеопазване, интелигентно правителство и умна индустрия.

“Успехът за мен е да намериш баланса си, да живееш пълноценно и с удоволствие. Голямата печалба се изразява в здравето на семейство ми, както и в доброто образование и възпитание, което сме дали на дъщеря ни.” Личните ценности и високият морал на Силвия намират отражение в нейния професионален път, който й дава свобода и стимулира творческото мислене у хората. 

Когато не е в ролята си на изследовател, ще откриете Силвия на ски пистите или на джаз концерт.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки