ТАТКО КАЛОЯН


“Имало едно време…Така започват приказките. В „живия живот“ обаче историите започват с автобусен билет и неизяснени планове за бъдещето.”

Какво е общото между дресура на папагали и дресура на деца?

Калоян Явашев (с артистично име “татко Калоян”) мечтае да играе професионално футбол, да стане рокпевец и да спре да се губи. Вместо това започва да дресира папагали, става баща на три деца и намира фейсбук, където стотици хиляди хора четат през сълзи от смях публикациите му, вдъхновени (и изстрадани) от деликатното изкуство да си родител.

Хуморът и артистичният подход намират поле за изява и в книгата му “Дневникът на един татко звероукротител“, където описва веселите истории на семейството си и то по особено забавен начин. Главни (а твърде често и гладни) действащи лица са трите деца и прекрасната му съпруга, а забавните ситуации оставят читателите без дъх от смях. Създава феерични и красиви шоу програми, участва в “България търси талант” и е финалист в „Турция търси талант“.

Папагалите и децата споделят общи интереси - спортуват, играят, карат велосипед, а някои дори обичат и да се състезават. Като белия Чико, който може да се похвали, че е световен рекордьор на Гинес.


На сцената на TEDxVitosha татко Калоян ще ни демонстира защо папагалите са специални животни и какво може да научим от тях за възпитанието.

Фотограф: Радостина Колева

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки