Юлиан Костов

“Всичко е отвъд очевидното: очевидни са резултатите, а не причините зад случилото се. ”

Юлиан Костов е един от най-успешните български актьори и създател на JupiterLights Media, чиято мисия е да промотира актьори от славянски и балкански произход за световната филмова индустрия, съосновател на продуцентската къща Five Oceans заедно с Мария Бакалова.

Освен популярен герой на екран, Юлиан е и десеткратен шампион по плуване и част от националния отбор, носител на бронзов медал от Балканските игри през 2007 год.  Бакалавър с бизнес специалност от Университета в Кардиф, след което завършва Националния младежки театър на Великобритания и започва своята кариера като актьор. 

Може би го познавате от хитовия фантастичен сериал на Netflix “Shadow and Bone” (Сянка и кости). Адаптацията е на номинирания за Oscar Ерик Хейсерер, а продуценти са 21 Laps Entertainment; сериалът е номиниран за People's Choice Award (2021) и според IMDb е 8-мият най-популярен TВ сериал на 2021 г. За ролята си на военнопленника Бил в историческата военна драма “Син на друга майка”, Юлиан получава признанието на критиците и дори попада в дългия списък за престижните награди BAFTA. 

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки